Autoverhoomo

Autoverhoomoissa verhoillaan melkein mikä tahansa osa auton sisustasta. Verhoiltavana kohteena voi olla ratti, etupenkit, takapenkit, kojelauta tai katto. Autoverhoomot tarjoavat näin palveluaan matosta kattoon, oli se sitten normaali kovakatto tai avoauton rättikatto.

Tyypillisesti auton valmistajalta tilattuun nahkasisustaan kuuluvat istuimet sekä ovien keskiosat. Autotehtailla on tosin usein vain rajatusti värejä ja verhousmateriaaleja.  Tämä ei kuitenkaan ole mikään ongelma, sillä myös uuteen autoon voi tilata nahkasisustan myös haluamastasi verhoomosta.

Nykyaikaisissa uusissa autoissa on lukuisia turvatyynyjä verhoilujen alla. Suomessa nahkasisustuksia TUV hyväksytyllä airbag saumalla voi tilata vain muutamasta autoverhoomosta. Jos autosi on vanhempi eikä siellä ole turvatyynyjä, niin tämä seikka ei kosketa sinua ja voit turvallisesti verhoiluttaa autosi osia missä autoverhoomossa tahansa.

Autoverhoomoita toimii suomessa useita ja niiden hinta/laatu suhteissa on eroja, aivan kuten toimitusajoissakin. Hyvän autoverhoomon löytäminen on harvinaista, sillä autoverhoilu vaatii todella tarkkaa käden jälkeä. Hyviä ja kokeneita työntekijöitä on todella vähän ja parhaita on vielä vähemmän. Pienet verhoomot voivat olla joustavia ja niistä voi saada helpommin täysin oman mielen mukaisia verhoiluja, mutta pieni yhden tai kahden verhoilijan verhoomo saattaa osoittautua ongelmaksi aikataulujen suhteen. Varsinkin jos toinen sairastuu tai lähtee lomalle, saattaa aikataulut venyä todella pitkiksi. Isommat autoverhoomot tarjoavat joustavat toimitusajat sekä todella kattavan kokemuksen eri auton osien verhoiluista. Jos omistat isomman veneen ja harkitsen sen verhoilemista, saattaa jotkut osat olla autoverhoomon aluetta ja jotkut taas huonekaluverhoomoon vietäviä. Helpoin keino on verrata kyseisiä osia autojen osiin ja päättää minkälaisia osia on enemmän. Jos verhoiltavia osia ovat ratti, istuimet tai vaikka pressu, on työ autoverhoomon alaa.

Autoverhoomon käytössä on yleensä myös ne keinonahat, jotka ovat valmistettu niin auton sisätiloihin kuin veneeseen. Löydät myös paljon veneisiin erikoistuvia verhoomoita. Muista huomioida materiaalivalinnat. Isommalla verhoomolla on todennäköisesti tarjota enemmän vaihtoehtoja kuin pienellä. Sama koskee myös varastoa. Autoverhoomossa käytetään autoteollisuuteen tarkoitettuja materiaaleja kun taas muiden alojen verhoomoissa muita.