Suosituimmat automerkit

Suosituimmat automerkit - Volkswagen on klassikko

Suosituimmat automerkit ja -mallit Suomessa vuonna 2016 olivat seuraavat : 1. Volkswagen 2. Toyota 3. Skoda 4. Ford 5. Volvo. Automalleista ylivoimaisesti suosituin on pitkään jo ollut Skoda Octavia, ja hyvänä kakkosena tulee Nissan Qashqai. Kolmanneksi suosituin on vuosia Suomen teillä näkynyt Volkswagen Golf ja neljäntenä suosittu Toyota Auris. Viidentenä, mutta ei vähäisimpänä, tulee suomalaisille tuttu Opel mallia Astra. Suosituimmat automerkit Suomessa pitävät pintansa vuodesta toiseen, ja uskollinen käyttäjäkunta pitäytyy yleisesti suosimassaan automerkissä. Uusien autojen rekisteröintiä on viime vuosina vilkastuttanut autoveromuutos ja yleisen taloustilanteen koheneminen. Kuluvana vuonna 2017 uusien autojen ensirekisteröinnin uskotaan entisestään kasvavan, ja Suomen teille odotetaan myös uusia totutusta poikkeavia automerkkejä ja -malleja.

Suosituimmat automerkit pitävät asemansa

Suosituimmat automerkit jatkavat suosiotaan vuodesta toiseen. Maailmalla Toyotan myynti jatkaa kasvuaan, ja erityisen suosittu on viime vuosina ollut Toyota Corolla. Volkswagenin suosio hyytyi viime vuonna päästöhuijausuutisoinnin seurauksena. Yllättäen Mercedes-Benzin suosio nousi myyntitilastoissa. Tilastojen pohjalta tehtyjen tutkimusten mukaan auton hankinnassa merkitsevät eniten auton toimivuus ja luotettavuus, edullisuus päivittäisessä käytössä ja omiin kokemuksiin perustuvat havainnot. Auton tyylikkyys ja väri tulevat vasta seuraavina ostokriteereinä. Pitää muistaa kuitenkin, että jokainen auton ostaja valitsee mieleisensä kulkupelin omista lähtökohdistaan ja omien mieltymyksiensä pohjalta. Taloudellinen tilanne ostopäätöstä tehtäessä merkitsee luonnollisesti paljon. Uudesta autosta haaveilee moni, mutta kaikilla ei ole siihen varaa. Nykyaikana on onneksi monenlaisia maksuvaihtoehtoja rahoittaa auton hankinta, joten valinnanvaraa entisiin vuosikymmeniin on runsaasti tarjolla.

Minkälainen on hyvä ensiauto ja mitkä tulisivat olla tärkeimmät valintakriteerit? Auto kannattaa ostaa aina käyttötarpeen mukaan. Ajamiseen lähialueilla, kuten kouluun tai töihin, kannattaa valita pienikokoinen henkilöauto. Ylimääräinen paino lisää moottorin kulutusta, ja kaupunkiajossa ei tehoa tarvita suuria määriä. Matalassa moottorin kulutuksessa ja tilavuudessa on kaksi suurta etua eli pienehkön bensiininkulutuksen lisäksi myös verotus kevenee matalien päästökustannusten vuoksi. Tulevat mahdolliset ajokilometrit vuodessa kannattaa laskea etukäteen, sillä päivittäin tapahtuvaan pidempään ajo on diesel aina bensiinikäyttöistä autoa edullisempi. Auton turvallisuustekijöitä ajatellessa on jokaisessa autossa yleensä vakiovarusteina abs-jarrut ja turvatyynyt sekä korirakenteissa ominaisuuksia on parannettu mahdolliset törmäystilanteet huomioon ottaen. Suosituimmat automerkit Suomessa ovat yleensä samat niin vaihtoautoissa kuin uusissa kulkupeleissäkin

Mitkä ovat suosituimmat autonvärit Suomessa?

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on laatinut tilaston suosituimmista autonväreistä Suomessa. Ylivoimainen ykkönen on harmaa ja toiseksi suosituin on yllättäen punainen. Punainen on tilastojen mukaan ollut suosituin autonväri myös aiempina vuosina ja seuraavaksi suosituimpina tulevat sininen ja musta. Valkoinen autonväri kasvattaa jatkuvasti suosiotaan ja ensirekisteröinneissä valkoinen on ylivoimaisesti suosituin. Valkoinen auton värinä on kasvussa sekä miehillä että naisilla. Useammat auton omistajat ovat pohtineet, onko auton väri yksi liikenteen turvallisuustekijöistä? Kirkkaat värit näkyvät hyvin, mutta suurin ja tärkein huomiotekijä liikenteessä ovat oikein suunnatut, puhtaat valot. Harmaan ja hopeasävyjen suosiota selittää, että harmaa värinä on neutraali ja tyylikäs eikä ärsytä ketään. Suosituimmat automerkit jatkavat voittokulkuaan vuodesta toiseen samanlaisina, pitkälti niin tekevät myös suositut autonvärit.

Miten vaihtoauton hinta määräytyy? Kysymys, joka usein mietityttää tulevaa auton ostajaa. Ostaako vaihtoauton vai hankkiako kokonaan uusi? Auton hinta voi ajatuksissa olla este uuden auton hankinnalle, mutta pitää muistaa, että jos oma budjetti ei kokonaan riitä, voi hakea myös lainaa tai autorahoitusta. Vaihtoehtoja siis riittää varmasti jokaiselle menopeliä harkitsevalle. Mutta miten vaihtoauton hinta sitten määräytyy? Useampaa auton ostajaa kiinnostaa varmasti jo etukäteen, minkälaisen hyvityksen euroissa hän omasta autostaan vaihdossa tulee saamaan. Auton ostajan kannalta yksi tärkeimmistä asioista on, että autossa on kunnollinen ruostesuojaus, koska Suomessa tiesuolan käyttö talvisin on yleistä. Suosituimmat automerkit löytyvät niin käytetyistä kuin uusistakin automerkeistä.

Minkälaisen auton hankkisin?

Suosituimmat automerkit loistavat läsnäolollaan myyntitilastoissa. Auton ostaja on usein merkki- ja jopa malliuskollinen ja harvemmin vaihtaa hyväksi kokemaansa automerkkiä toiseen. Uuden auton käytössä on aina oma opettelunsa, mutta uudella samanmerkkisellä voi kätevästi jatkaa siitä, mihin edellisellä jäätiin, ja hallintalaitteet ovat samoissa paikoissa. Kuluttajia on kuitenkin erilaisia, ja useampi autoilija haluaakin kokeilla silkasta vaihtelunhalusta uuden automerkin toimivuutta. Kuluttajista jokainen varmasti myös haluaa, että autoilu on mukavaa, helppoa ja turvallista. Tarjontaa markkinoilla on nykyään niin runsaasti, että aina sen “omasta mielestä parhaimmankaan” auton löytäminen ei ole aivan helppoa. Auton hankinnassa ratkaisevat tietenkin raha ja tulevat auton käyttökustannukset. Suosituimmat automerkit eivät aina ole ostajan näkökannalta se ykkönen, vaan toimivuus ja käytännön asiat merkitsevät usein oman auton hankinnassa eniten.