Auto Puolasta

Tuo auto Puolasta ja säästä selvää rahaa

Suomalaiset ovat aina olleet innokkaita tuomaan autoja niin Euroopasta kuin Japanistakin. Suosituin maa on tähän mennessä ollut Saksa, mutta viime vuosina Puola on noussut Saksan rinnalle. Auto Puolasta voi olla jopa puolet Saksan hinnoista, ja kun matkoihinkaan ei mene yhtään ylimääräistä, tulee auton hankinta kannattavammaksi. Puolasta löytyy niin yksityisiä automyyjiä kuin autoliikkeitäkin. Suurin osa autonostopaikoista tarjoaa kauppakirjojen tekoa myös englanniksi, jolloin ostaja tietää varmasti, mitkä ovat kaupan ehdot. Yksi asia, mistä Puolan suhteen varoitellaan, ovat varastetut autot. Niiden kanssa kannattaakin olla tarkkana. Entisten omistajien tiedot kannattaa tiedustella tarkkaan ja varmistaa, että myyjä on sama kuin senhetkinen omistaja. On siis hyvinkin mahdollista hakea auto Puolasta, mutta tarkkaavainen täytyy olla.

Auto Puolasta itsenäisesti tai välittäjän avulla

Auton tuominen Puolasta onnistuu joko niin, että lähtee hakemaan sellaisen itse tai käyttää ammattitaitoista välittäjää. Välittäjät tarjoavat erilaisia paketteja auton ostajille. Välittäjä voi järjestää rahtikuljetuksen tai hoitaa koko ostoprojektin ostajan puolesta. Välittäjää käytettäessä tuleekin siis pitää huoli siitä, että tietää, mitä palveluita on ostamassa. Jos taas päättää lähteä hakemaan autoa itse, tulee selvittää etukäteen, mitä prosessin aikana tulee tietää. Kannattaa myös selvittää, kuinka paljon verot tulevat maksamaan. Puolan hintataso on yleisesti ottaen alle puolet Suomen hintatasosta, joten verojenkin jälkeen auton hinta tulee halvemmaksi. Auto Puolasta tarkoittaa siis selvää säästöä.

Auton ostaminen Puolassa on hyvin samanlaista kuin Suomessakin. Itse ostoprosessin aikana auto tarkastetaan ja koeajetaan. Jos kaikki on kunnossa, on aika tehdä kauppakirjat. Ne kannattaa tehdä englanniksi, jotta molemmille osapuolille tulee varmasti selväksi, mitkä ovat kaupan ehdot. Jos kielitaito ei ole riittävä, on parempi käyttää tulkkia. Kauppahinta maksetaan mieluiten käteisellä, jolloin myyjä kuittaa sen maksetuksi. Kun kaikki paperit on luovutettu, on aika lähteä kotimatkalle. Auto Puolasta voi olla monesti taloudellisesti paljon kannattavampi ratkaisu kuin kotimaasta ostaminen. Säästöt voivat parhaimmillaan nousta jopa 10.000 euroon varsinkin, jos puhutaan uusista autoista, jotka maksavat meillä maltaita.

Auton rekisteröiminen Suomessa

Kun ulkomailta hankittu auto on Suomessa, täytyy siitä tehdä käyttöönottoilmoitus. Vakituisesti Suomessa asuva saa käyttää Suomeen rekisteröitävää autoa kolmen kuukauden ajan ilman ajoneuvoveron maksamista. Jos käyttö on pitkäaikaista, tulee ajoneuvosta maksaa ajoneuvoverot. Huomioi myös, että heti Suomeen tullessasi sinun tulee suorittaa autovero valtiolle. Auto Puolasta tulee halvemmaksi kuin EU:n ulkopuolelta tuotu auto. Jos tuot auton Euroopan unioniin kuulumattomasta maasta, huomioi, että joudut autoveron lisäksi maksamaan myös tullimaksun ja maahantuonnin arvonlisäveron. Autoveroilmoitus tulee jättää Trafille viiden arkipäivän sisällä käyttöönottoilmoituksen tekemisestä. Käytettynä ostettu auto täytyy myös rekisteröintikatsastaa ennen kuin se voidaan rekisteröidä Suomessa.

Rekisteröintikatsastuksen voi suorittaa mikä tahansa katsastusasema. Katsastus on hyvin pitkälti samanlainen kuin Suomesta ostetun auton katsastuskin. Siinä käydään läpi auton tekniset tiedot, rakenne, kunto, varusteet ja kaikkien normaalien vaatimusten täyttyminen. Katsastuksessa uudella omistajalla tulee olla mukana todistus aiemmasta rekisteröinnistä, eli alkuperäinen ulkomailta saatu rekisteritodistus ja joissakin tapauksissa ajoneuvon vaatimustenmukaisuutta koskeva lisäselvitys, jos sellaiseen on tarvetta. Jos Suomeen tuotava auto on uusi, tehdään sille silloinkin rekisteröintikatsastus. Tällaisille autoille tehdään myös ensirekisteröinti. On siis suhteellisen yksinkertaista tuoda auto Puolasta, koska Suomen valtio ei vaadi muuta kuin katsastuksen ja rekisteröinnin.

Auton tuominen ulkomailta on pitkä prosessi

Auton tuominen ulkomailta alkaa aina kyseisen maan autotarjonnan selailusta. Auton voi ostaa joko yksityiseltä myyjältä tai autoliikkeestä. Kun auto Puolasta on harkinnassasi, täytyy pohtia, lähdetkö hakemaan sitä itse vai käytätkö apuna välittäjää. Jos haet auton itse, mutta et osaa kieltä, voit silloin käyttää apuna tulkkia. Suomeen tuotaessa auto täytyy rekisteröintikatsastaa ja sen jälkeen rekisteröidä Suomeen. Autosta maksetaan ajoneuvoveroja samaan tapaan kuin Suomesta ostetuista autoistakin. EU:n jäsenmaista tuoduista autoista maksetaan autoveroa heti Suomeen tullessa. Vero riippuu auton merkistä ja mallista, joten se saattaa vaihdella huomattavasti eri mallien välillä. Tuo auto Puolasta ja säästä suuria summia. Puolasta saa uudenkin auton lähes puoleen hintaan Suomen hintatasoon verrattuna.